casing materials and thickness effects on the yield and nutrition concentration of Agaricus bisporus
کامران قاسمی، مصطفی عمادی، اصغر باقری و مهدی محمدی
دانشگاه ساری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، 2019
خلاصه مقاله:
ضخامت و ترکیب خاک پوششی عوامل بسیار مهم و کاربردی در تولید قارچ دکمه ای هستند که به طور بالقوه منجر به تغییر در عملکرد ویژگی های تغذیه ای قارچ می شوند.
در این مقاله چهار ترکیب مختلف خاک از جمله خاک پوششی تجاری (خاک هلندی)، کمپوست مصرف شده (smc)، کوکوپیت و ورمی کمپوست در سه ضخامت مختلف (6،4،2 سانتیمتر در پرورش قارچ دکمه ای مورد ارزیابی قرار گرفتند.
تیمار خاک پوششی تجاری (هلندی) بیشترین عملکرد را داشت (27.03 کیلوگرم بر متر مربع) در حالی که کمپوست مصرفی (smc) کمترین عملکرد را نشان داد (4.43 کیلوگرم بر متر مربع)
نتایج مشابهی در عملکرد کل کمپوست و کارآیی بیولوژیکی به دست آمد.
خاک پوششی هلندی باعث تسریع فلاش اول شد در حالی که کمپوست مصرفی، فلاش اول را به تعویق انداخت.
بیشترین میانگین وزنی قارچ و قطر کلاهک در ضخامت 4 سانتیمتری خاک پوششی مشاهده گردید.
تفاوت معناداری در ذخیره فسفر و پتاسیم در قارچ های تیمار شده مشاهده نشد ولی ذخیره نیتروژن تحت تاثیر ترکیب و ضخامت خاک پوششی قرار گرفت.
کمترین ذخیره نیتروژن در ترکیب smc مشاهده شد ولی ضخامت 2 و 4 سانتمیتر خاک پوششی smc تفاوت معناداری باهم نداشتند.
به عنوان یک نتیجه گیری کلی، ضخامت 4 سانتیمتر خاک پوششی می تواند بهترین انتخاب باشد ولی استفاده از smc باعث کاهش هزینه های اولیه و استفاده از مواد بازیافتی می شود لذا می توان کاهش عملکرد را نادیده گرفت.